Meerderheid ZZP’ers bouwt pensioen liefst privé op

Een ruime meerderheid van de ZZP’ers wil het pensioen graag privé opbouwen. ZZP’ers die pensioen opbouwen via beleggen, doen dit het liefst door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ook vinden zij transparantie het belangrijkste bij hun pensioenopbouw.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab.

Ruim zestig procent van de ZZP’ers bouwt zijn pensioen het liefst privé op, via een bankrekening. Een kleine twintig procent bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming.

Vast bedrag per maand

46% van de ZZP’ers die hun pensioen opbouwen door middel van beleggen, geeft er de voorkeur aan om maandelijks een vast bedrag in te leggen. Een kwart van deze groep zelfstandigen zou zijn pensioen liever opbouwen door middel van een flexibel bedrag. Slechts 7,3 procent van de ZZP’ers zou eenmalig een significant bedrag in willen leggen.

Transparantie belangrijk

Transparantie is belangrijk bij pensioenopbouw via beleggen. Bijna 91 procent van de ZZP’ers geeft aan dit criterium van belang te vinden. Ook flexibiliteit (89,6%) en goede informatie (85,6%) worden waardevol gevonden. Lage kosten en het zelf actief kunnen beheren van het pensioen worden minder belangrijk: respectievelijk 65,8 procent en 57,6 procent van de respondenten zegt hierop te letten bij pensioenopbouw via beleggen. Bron: accountanyvanmorgen

Comments are closed.